De mooiste tijd van het jaar

Online boeken = laagste prijs!
Kies de webshop van je reisagent
Waarom ?
Menu

Kusadasi

Turkije

Waarom de Klassieke Kust?
  • Bruisende bestemming met veel winkelmogelijkheden en een geanimeerd nachtleven
  • Prachtige landschappen met duizenden avondlichtjes
  • Een zaakje doen in de gezellige drukte van de plaatselijke markt
  • Veel historische sites, met als hoogtepunt Ephese
  • De dolmus pikt je overal op voor een ritje, handig én betaalbaar
 In de omgeving

1 Kusadasi
Internationaal bekend, levendig vakantiecentrum met een wandelboulevard en een drukke haven waar veel cruiseschepen aanmeren. Midden in het stadje ligt de schitterende Karavanserai uit de tijd der Seldsjoeken. Daarnaast is er de volledig uitgebouwde hotelwijk voorzien van alle faciliteiten, en het nabijgelegen Ephese, een van de grootste en best bewaarde steden uit de oudheid. In het centrum van Kusadasi zijn er tal van bars, restaurants en winkeltjes. Mooie stranden, o.a. Ladies Beach, Long Beach,... Luchthaven - Kusadasi: 80 km

2 Özdere
Ten noorden van Kusadasi ligt Özdere. Een rustig dorpje langs een kilometerlange kust en een indrukwekkend achterland van beboste heuvels dat zich uitstekend leent voor verkwikkende natuurwandelingen. Luchthaven - Özdere: 55 km

3 Gümüldür
Gümüldür biedt een schitterend zicht op de Egeïsche zee. Het kleine, rustige dorpje bevindt zich op 45 km van Kusadasi en 70 km van Izmir. Door het kristalheldere water en de wondermooie zandstranden zal je je beslist in het paradijs wanen! In de omgeving zijn vele boomgaarden met citrusvruchten, olijven en dennenbomen. Gümüldur is eveneens een uitstekende uitvalsbasis om Ephese (op 35 km) te gaan bezoeken. Luchthaven - Gümüldür: 50 km

4 Sigacik / Seferihisar
Sigacik is een klein gehucht dichtbij Izmir met een mooie vissers- en jachthaven. Aan de rand van de stad bevinden zich verschillende hotels en vakantieverblijven. Zo'n 9 km van Sigacik ligt de stad Seferihisar, die zich een 'cittaslow' of 'langzame stad' mag noemen. En met gepaste trots, want het is een internationaal keurmerk dat uitgereikt wordt aan kleine steden die goed scoren op vlak van leefomgeving, milieu, gastvrijheid, streekproducten en cultuur. Luchthaven - Sigacik: 45 km

 Informatie
Formaliteiten: een identiteitskaart (dient nog min. 6 maanden geldig te zijn na aankomst) of paspoort volstaat. Je dient wel een visum (dat max. 90 dagen geldig is binnen een periode van 180 dagen) aan te kopen ter waarde van 20 USD per persoon. Je kan dit visum enkel online aankopen via www.evisa.gov.tr. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be. Kinderen: voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar wordt een identiteitsbewijs met foto of een Kids-ID (meer info op www.eid.belgium.be) aanvaard, mits de kinderen vergezeld worden door minstens één van hun ouders. In andere gevallen is een paspoort noodzakelijk.
Lokale munt: Turkse lire (TL). Overblijvende lires kunnen in Turkije terug gewisseld worden naar euro's. Neem best ook wat euro's in kleinere coupures mee. Je kan er bijna overal mee betalen. € 1 = 2,54 TRY (september 2013)
Tijdsverschil: 1 uur later dan in België.
Watersporten: de Turkse regering heeft beslist om waterski en jetski te verbieden aan de drukke kusten. Als je wil windsurfen, heb je daarvoor een brevet nodig.
Shopping: tapijten, leder, T-shirts, voorwerpen in onyx. Turkije is een aards paradijs voor shoppingliefhebbers. Tip: afdingen is de boodschap! Opletten bij het kopen van namaakartikelen. Deze kunnen voor problemen zorgen bij de Belgische douane.
Keuken: men kan de Turkse keuken beschouwen als een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Diverse vlees- en visgerechten, koude schotels, zoetigheden en nog veel meer... voor elk wat wils dus. Thee is de volksdrank bij uitstek, soms zal daarom bij het ontbijt een toeslag gevraagd worden als je vers fruitsap wil.

Vasten: de ramadan begint op 28 juni en duurt tot 27 juli. Dit betekent dat de moslims een maand lang niets eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang. In de hotels kan het zijn dat het restaurantaanbod beperkter is, dat er geen alcohol te verkrijgen is, of enkel op de kamer, en dat er minder of geen animatie is.
Huisdieren: huisdieren onder de 5 kg zijn toegelaten in de transferbus en/of taxi, mits toeslag (ter plaatse te betalen). Ze dienen vervoerd te worden in een gesloten draagtas. Voor huisdieren boven de 5 kg dien je een taxi te nemen op eigen kosten. Ligging
{"lat":"38.0017","lon":"27.0289"}
 Excursies
Efeze
Sirince betekent letterlijk 'mooi', en dat is het zeker. Het is een prachtig gelegen Grieks bergdorpje bekend voor zijn heerlijke fruitwijnen. Deze fruitwijnen op basis van meloen, aardbeien en perzik kunnen we degusteren na de lunch met typisch Turkse gerechten. In de namiddag bezoeken we Efeze, de belangrijkste en best bewaarde archeologische site van Turkije. Het staat bekend als het grootste openluchtmuseum ter wereld van het Romeinse Rijk. Tijdens het bezoek neemt de Nederlandstalige gids je mee langs de vele antieke gebouwen die opvallend goed bewaard zijn gebleven: de Celsus bibliotheek, het theater, de tempel van Hadrianus, de Romeinse baden, Efeze, de parel van de Egeïsche kust die iedereen gezien moet hebben!
volwassene
prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 51, Gümüldür € 57
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 25,50, Gümüldür € 28,50
inbegrepen
toegang tot de site, officiële Nederlandstalige gids, transfer en lunch (exclusief dranken)
betaalmiddelen
cash, Visa en MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
Wandelschoenen, flesje water, hoofddeksel (tijdens de zomermaanden kan het zeer warm zijn in Efeze)
Efeze halve dag (voormiddag of namiddag)
Stap in de voetsporen van de Grieken en de Romeinen in het antieke Efeze. Hier krijg je een goed beeld van hoe de Grieken en de Romeinen vroeger leefden. Deze stad was haar tijd ver vooruit, er waren Romeinse baden en zelfs een Romeins toiletsysteem met stromend water! Bezoek de Celsus bibliotheek (een van de mooiste en bekendste gebouwen uit de Romeinse tijd), het prachtige theater met plaats voor 24.000 toeschouwers, de tempel van Artemis (een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld) en zo veel meer... Veel van de antieke gebouwen zijn nog in goede staat. Zeker niet te missen!
volwassene
prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 37, Gümüldür € 43
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 18,50, Gümüldür € 21,50
inbegrepen
toegang tot de site, officiële Nederlandstalige gids, transfer
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Halve dag
opmerkingen
Wandelschoenen, flesje water, hoofddeksel, tijdens de zomermaanden kan het zeer warm zijn in Efeze (niet mogelijk vanuit Seferihisar)
Priene - Milete - Didyma
Als eerste bezienswaardigheid bezoeken we Priëne, een stad met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Wat opvalt is dat de straten loodrecht op elkaar staan en zo een soort dambordpatroon vormen. Het geheel wordt omringd door de eeuwenoude stadsmuren. Je kan er onder andere de Athenatempel, het theater en het Bouleuterion (het oude raadsgebouw) bezichtigen. Daarna brengen we een bezoekje aan Milete, een belangrijke havenstad maar ook een belangrijk politiek, religieus, cultureel en handelscentrum. Bovendien woonden hier heel wat bekende wetenschappers en filosofen zoals Thales van Milete (bekend van de stelling van Thales van Milete). De thermen, het theater en het bouleuterion zijn hier de belangrijkste bezienswaardigheden. Het prachtige theater stamt uit de Griekse periode en bood plaats aan bijna 20.000 toeschouwers. Als laatste houden we halt in Didyma, een heilige orakelplaats. Deze heilige plaats was oorspronkelijk via een weg verbonden met de stad Milete. Er stond een tempel die vanwege zijn grote afmetingen nooit voltooid werd. Je vindt hier ook resten van een enorm groot tempelcomplex dat aan Apollo gewijd was. Vroeger bezocht men deze indrukwekkende tempel om raad en antwoorden te vragen aan de goden.
volwassene
Prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 49, Gümüldür € 55
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 24,5, Gümüldür € 27,5
inbegrepen
officiële Nederlandstalige gids, transfer, toegangsgelden, lunch (exclusief dranken)
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
goede wandelschoenen en hoofddeksel zijn aangeraden
Pamukkale - Hierapolis
Pamukkale betekent 'kasteel van katoen' in het Turks en is een verbluffend natuurfenomeen. Het sterk kalkhoudende water loopt er via een groot aantal terrassen van een helling. Uit het warme water (35°) slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakken kalk langs de terrassen afgezet. Op deze manier krijgt de helling een bijzonder uitzicht, het lijkt op een kasteel van katoen of een bevroren waterval. Naast de kalkterrassen is Pamukkale ook bekend door de antieke stad Hierapolis. Deze stad dateert oorspronkelijk uit de tweede eeuw voor Christus. De stad kwam echter in de tweede eeuw in handen van de Romeinen die er een groot thermaal oord van maakten. Tegenwoordig kan je hier de ruïnes van deze eeuwenoude stad ontdekken. In Hierapolis kan je ook een hele grote necropolis bezoeken. Deze dodenstad bestaat uit ruim duizend graftombes en sarcofagen van verschillende formaten.
volwassene
prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 63, Gümüldür € 69
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 31,50, Gümüldür € 34,50
inbegrepen
transfer, officiële Nederlandstalige gids, toegang tot beide sites, lunch, thermale zwembaden (dranken exclusief)
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
Zwemkledij + handdoek, Kusadasi is de dichtstbijgelegen badplaats. Sinds vorig jaar zijn de klanten verplicht om een badmuts te kopen ter plaatse. Dit is € 1 per badmuts.
Jeepsafari 90 km
Het avontuur begint bij de bergen in de regio Pygale-Kustur. Je rijdt door deze bergen en stopt bij een aantal dorpjes die gespecialiseerd zijn in olijfoliezeep of wijnbouw. Je maakt ook een stop bij een traditionele moskee. ’s Middags is er eten voorzien in een baanrestaurant waar je kan kiezen uit grote buffetten met typisch Turkse gerechten. Als afsluiter van de dag is er een zwempauze aan het strand van Pamucak om een duik te nemen in het verfrissende zeewater. Tijdens deze excursie rij je zelf met een jeep terwijl je de jeeps van de begeleiders volgt.
volwassene
prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 39, Gümüldür € 45
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 24,5, Gümüldür € 32,5
inbegrepen
transfer, lunch, benzine (dranken exclusief)
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
zeker mee te nemen: zwemgerief, handdoek, zonnebril, hoofddeksel en kleren die vuil mogen worden
Hamam-Turks badhuis
Laat je verwennen tijdens je vakantie! De beste manier om dit te laten doen is in de Turkse hamam. Je gaat eerst lekker relaxen en zweten op de warme marmeren stenen in het badhuis. Daarna is er een peeling en wordt je huid gereinigd. Als laatste krijg je op de marmeren tafel een deugddoende zeepmassage. Een typische hamam is een must als je Turkije bezoekt!
volwassene
€ 15
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: € 7,50
inbegrepen
toegang tot hamam, peeling en zeepmassage
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Halve dag
opmerkingen
zwemkledij meedoen. Handdoeken zijn ter plaatse gratis te verkrijgen.
Paardsafari
Verken de stranden van Kusadasi op een unieke manier: te paard. Tijdens deze tocht passeer je langs de stranden van Pamucak en het moerasgebied rond Menderes. Er wordt ook door de zee gewandeld ter verfrissing van de paarden en van jezelf. Deze uitstap is ook perfect mogelijk voor beginners.
volwassene
€ 37 p.p.
kind
€ 37 p.p. Kindjes die bij de ouders op het paard zitten rijden gratis mee.
inbegrepen
transfers + tocht + materiaal
betaalmiddelen
Visa, Maestro en cash
duur
Halve dag
opmerkingen
Water + hoofddeksel + zonnebrandolie meenemen
Turkse avond
Op de sfeervolle patio van de 17de eeuwse karavanserai word je verwelkomd voor deze Turkse avond. Je geniet van onder andere de volksdansen uit de regio's, een zangeres met Turkse levensliederen en tot slot natuurlijk buikdanseressen. Een avondvullend programma vol folklore uit Turkije.
volwassene
enkel vanuit regio Kusadasi: € 37
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar € 18,50
inbegrepen
transfer + dranken à volonté (softdrinks, bier, witte en rode wijn) + ijsdessert + volledige folkloreshow
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Avond
opmerkingen
Deze avond wordt georganiseerd in open lucht, voorzie een lichte trui tijdens voor- en naseizoen
Boottocht
Zonnebadend op het dek van de boot maak je een tocht langs de kust van Kusadasi. In één van de vele baaien meren we aan en krijg je ruim de gelegenheid om een verfrissende duik te nemen in de Egeïsche Zee. De boottocht is inclusief lunch en frisdranken à volonté gedurende de dag.
volwassene
€ 27 (all in softdrinks)
kind
0 tem 4 jaar: gratis , 5 tem 11 jaar: € 13,50
inbegrepen
transfer, lunch, frisdranken à volonté
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
zwemkledij + handdoek + zonnecrème
Samos
Op een vaarafstand van ongeveer twee uur vanuit Kusadasi bevindt zich het prachtige Griekse eiland Samos. Het stadje Samos is een vriendelijk plaatsje met een gezellige en ontspannen sfeer. In Pythagorion lijkt het wel of de tijd is blijven stilstaan. De authentieke bouwstijl en de overblijfselen uit de oudheid lijken dit te bewijzen. Ook het schitterend gelegen dorpje Mytilene is zeker de moeite waard en heerlijk Grieks.
volwassene
Prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 47, Gümüldür € 54
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 33, Gümüldür € 43
inbegrepen
transfer, overzet, haventaksen
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
rekening houden met douanecontrole, vergeet paspoort of identiteitskaart + visum niet (niet mogelijk vanuit Seferihisar), deze uitstap is niet begeleid
Aqua Fantasy en Adaland
Dolle pret in de waterparken. Glijbanen, zwembaden, wildwaterbaden, raften en zoveel meer.
volwassene
Prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 19, Gümüldür € 25
kind
0 tem 3 jaar: gratis, 4 tem 9 jaar: Kusadasi € 15, Gümüldür € 20
inbegrepen
transfer, toegangsprijs
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
zwemgerief + handdoek meenemen, Aqua Fantasy is aan te raden voor families met kleine kinderen (niet mogelijk vanuit Seferihisar)
Quad Safari halve dag (voormiddag of namiddag)
Heb je altijd al eens het ruige duinlandschap van Kusadasi willen ontdekken? Ga met ons mee op de quadsafari. Eerst krijg je instructies over hoe je de quad moet besturen. De quads hebben geen versnellingen wat het besturen enorm gemakkelijk maakt. Daarna begin je met een klein toertje vooraleer je op de grote tocht vertrekt. Eerst wordt wat rustig gereden op de kleine wegjes aan de stranden van Pamucak die een heel speciaal moerasgebied vormen. Daarna kan je eens goed gas geven. Nadien stop je aan het strand van Pamucak waar je de tijd hebt om te zwemmen en het stof af te spoelen. Vlakbij is er een funpark met bulten en rampen waar je nog eens het beste van jezelf kan geven.
volwassene
Prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 47 als je alleen rijdt, € 70 als je de quad deelt
kind
familiequad voor kinderen tem 11 jaar: € 58 (1 kind + 1 volwassene op 1 quad)
inbegrepen
transfer, quad, benzine
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Halve dag
opmerkingen
zwemgerief + handdoek meenemenn
Selcuk Shopping
Dé excursie voor de goud- en lederliefhebbers. Tijdens deze uitstap bezoeken we de typische markt van Selcuk waar je leuke souvenirs kan bemachtigen. Gevolgd door een bezoek aan 2 kwaliteitszaken voor goud en leder waar je taxfree kan shoppen. Een aanrader voor alle 'shopaholics'!
volwassene
prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 5, Gümüldür € 11
kind
0 tem 4 jaar: gratis, 5 tem 11 jaar: Kusadasi € 2,50, Gümüldür 5,50 EUR
inbegrepen
transfer + Nederlands-, Frans- of Engelstalige gids.
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Halve dag
opmerkingen
Bij het boeken van 2 excursies bieden we je deze Selcuk Shopping gratis aan!
Duiken- Ontdek de onderwaterwereld
Altijd al een keertje willen kennismaken met de onderwaterwereld? Grijp dan nu die kans en ontdek die andere wereld onder professionele begeleiding en laat je verbazen! Er is een programma voor alle niveaus.
volwassene
prijs afhankelijk van de regio: Kusadasi € 30, Gümüldür € 36
kind
/
inbegrepen
1 duik + lunch (1 softdrink inclusief, broodjeslunch)
betaalmiddelen
cash, Visa of MasterCard
duur
Hele dag
opmerkingen
Vanaf 12 jaar, niet-duikers Kusadasi: € 20, Gümüldür: € 26 (niet mogelijk vanuit Seferihisar) Andere duikprogramma's zijn op aanvraag ook mogelijk. Bijvoorbeeld cavedive, discovery dive, night dive, ... . Het behalen van een PADI-diploma is ook mogelijk. Dit kost € 300. Een professionele duik zoals cavedive kost ook € 30.
 Weer
 24/0425/0426/0427/0428/0429/0430/0401/0502/0503/05
 half bewolkt met kans op een buihalf bewolkt met kans op een buibewolktbewolktbewolkt en zware regenbewolkt en af en toe regenhalf bewolkt met kans op een buiheldere hemelgedeeltelijk bewolktgedeeltelijk bewolkt
Max21 °C21 °C19 °C19 °C17 °C19 °C18 °C20 °C22 °C19 °C
Minimaal18 °C15 °C15 °C15 °C15 °C15 °C15 °C14 °C16 °C18 °C
WindrichtingZOZOZWZWZOSZOZWSE

Gemiddelde temperaturen

janfebmaraprmayjunjulaugsepoktnovdec
Gemiddeld21°25°29°32°34°28°26°
Zee18°21°24°27°29°27°20°
Uren zon00081012131210800

Last minutes

Hotel Batihan Beach Resort

7 nachten All in
Vertrekdatum: 08-05-2014

€399
p.p 7 n.

Alle info

Last minutes

Sealight Resort Hotel

7 nachten All in
Vertrekdatum: 02-05-2014

€449
p.p 7 n.

Alle info

Last minutes

Club Yali Hotels & Resort

7 nachten All in
Vertrekdatum: 02-05-2014

€499
p.p 7 n.

Alle info
Alle last minutes in Kusadasi